Oullu En Terra Collection

Oullu En Terra Discovery Set

Oullu, salah satu brand parfum buatan Indonesia, baru-baru ini ngeluncurin koleksi baru yang bernama En Terra. Dalam koleksi ini terdapat tiga varian parfum, yaitu Deep Dive, Bird Song, dan Solar Rays. Aku seneng banget Oullu menjual ketiganya dalam Discovey Set sehingga kita bisa mencoba dulu tanpa harus beli full bottlenya. Aku udah coba wear test ketiganya. Ini review aku, dengan urutan dari my most favorite to least favorite. Yang penasaran, yuk baca sampai akhir.

  1. Solar Rays
Oullu Solar Rays

Solar Rays is a sweet, caramelly, and delicious perfume. The opening smells like I am in a popcorn shop. Manis kayak caramel yang lagi dimasak di atas kompor. Lalu masuk ke middle notes manisnya itu memudar dan muncul wangi bunga anggrek yang soft banget berpadu dengan rasa milky dan woody dari osmanthus. Setelah dry down, yang nempel adalah wangi vanila yang bikin nyaman.

Pokoknya parfum ini enak banget deh. Mengingatkan aku pada masa kecil juga karena dulu aku suka banget ama wangi vanilla. Jika dikategorikan ke dalam group, Solar Rays ini masuk kategori Gourmand atau Oriental Vanilla. Walaupun ini wangi vanilla dan cenderung warm, parfum ini masih bisa dipakai di udara tropis dan panas seperti Jakarta. Wanginya menurutku ga bikin pusing. Tapi, memang paling enak emang pakai parfum ini ketika sweater weather atau pas lagi hujan. Bikin nyaman deh.

Di kulit aku, longevitynya juara banget. Tahan sampe 24 jam di badan dan baju. Wangi vanillanya itu nempel banget. So, beware buat yang ga terlalu suka wangi vanilla. Kalau mau nyobain nyemprotnya jangan banyak-banyak dulu. This is so far my most favorite perfume from Oullu.

TopCaramel popcorn, Brown sugar, Tangerine
MiddleOrchid, Chinese osmanthus
BaseTonka bean, Bourbon vanilla, Sandalwood
Notes
ScentSillage & ProjectionLongevity
8/107/109/10
Rating

2. Deep Dive

Oullu Deep Dive

Deep Dive is fresh, ozonic, citrusy perfume. Openingnya cenderung maskulin yang didominasi oleh wangi ozonic dan citrus. Sekilas wangi openingnya ini mirip wangi parfum pria pada umumnya dan gak istimewa.

Tapi eits tunggu dulu. Tunggu tiga menit sampai masuk middle notes. Di sini, kita akan nyium wangi hinoki. Wanginya sedikit citrusy dan manis seperti lemon. Yang tadinya biasa aja jadi istimewa, apalagi setelah ketemu sedikit wangi aromatic dari sage. Setelah dry down, wangi lemon masih mendominasi.

In my opinion, it is a clean scent. Perfect to wear after shower. Cocok banget dipakai di udara tropis. Walaupun cenderung maskulin, parfum ini unisex. Bisa banget dipakai cewek.

Dibandingkan dengan dua parfum lainnya di seri ini, longevity dari Deep Dive paling lemah. Sillage dan projection juga less than moderate. Tapi kita bisa respray berulang-ulang karena parfum ini wanginya fresh dan ga bikin pusing.

TopLemon blossom, Barley, Ozonic notes
MiddleSage, Hinoki
BaseOak moss, Cashmere wood
Notes
ScentSillage & ProjectionLongevity
7,5/107/107/10
Rating

3. Bird Song

Oullu Bird Song

Bird Song is floral, fruity, and sweet perfume. It tends towards feminine scent. Aku suka banget opening dari parfum ini. Seger dan water lily banget. Wangi white floral yang lembut, sedikit manis, dan juga ada sedikit watery notes.

Lalu kemudian mulai memabukan setelah masuk middle notes karena keluar rasa manis yang kemungkinan berasal dari myrrh. Aku agak ga kuat juga pakai ini kalau lagi ngerjain sesuatu yang stresfull karena terlalu heady buat aku. Tapi setelah dry down, I like it. Dry downnya powdery yang lembut banget.

Longevity oke sih sampai 8 jam. Sillage and projection moderate. Overall, great fragrance.

TopPineapple, Water lily, Hortensia
MiddleKumquat plum, Anise
BaseAmberwood, Myrrh
Notes
ScentSillage & ProjectionLongevity
7/108/108/10
Rating

Continue Reading

Etude House Color My Brows Review

Etude House Color My Brows

I know that Etude House Color My Brows is so last year, but I have to write a review on it since it is great to tint your eyebrow. For example, when you dyed your hair brunette, it is best to also color your brows in similar color. It is easier to achieve by using brow mascara. This product is one of the best to do that. Also, it is very affordable. It costs only IDR 70.000 and you can buy it in online stores. Keep on reading for in-depth review.

Continue Reading

Sungboon Editor Saccharomyces Niacin Essence Review

Sungboon Editor Saccharomyces Niacin Special Treatment Essence

Are you a skincare freak? If the answer is yes, then have you heard about this Sungboon Editor Saccharomyces Niacin Special Treatment Essence? Or have you even tried it? To be honest, I haven’t heard about it before I saw it in an online store. The owner said that this serum is selling very fast because it has an amazing result. Surprisingly, I haven’t read or watched a review about it. As a woman who recently fell in love to skincare routine, I felt like I have to try it. Do I like it?

Continue Reading

Trying Skincare Samples. Which One I’d Like To Buy? (Eps 2)

Trying Skincare Samples

First of all, I’d like to say sorry for the delay. I know that it has been too long since I first posted this series. I apologize if there is anyone ever, if any, ¬†who have been waiting for this post. So, in this second episode, I will give you my thoughts on five beauty products that I have tried on my skin for at least a month. I love most of them, but some are just so so. Without further ado, here’s my review.

Continue Reading

Kathleen Lights X Colourpop Dream St Shadow Palette Review

Colourpop Dream St Palette

I know that it is very late for me to review this eyeshadow palette. I have had this palette since it was launched, but I haven’t got a chance to sit down and do the review. This Dream St Shadow is the first palette that a Youtuber, Kathleen Lights, has partnered up with Colourpop. She recently launched the second palette named Zodiac Palette. Based on the color selection, I would prefer Dream St Palette because the colors are perfect for everyday. However, is it great enough that it deserves the hype? Keep on reading.

Continue Reading

Maybelline Lash Sensational Mascara Review

Maybelline Lash Sensational

I have a really straight and short eyelashes. Most days, I don’t mind my eyelashes looking like that. But, in some cases, I like my eyelashes to be on point, in which for me are curled and voluminous. However, I don’t like wearing fake eyelashes. So, the right answer is to curl it and use a mascara. The thing is, most mascara cannot hold the curl and smudges easily. Then, how about this Maybelline Last Sensational Mascara? I think this is one of the best. Keep reading to find out why I love it.

Continue Reading

Trying Skincare Samples. Which One I’d Like To Buy? (Eps 1)

Raise your hands if you are guilty of buying mini or sample sizes of skincare! Because I am. Every month I spent money to buy at least one mini size skincare products. Sometimes I buy them because I wanted to try before committing to full size. And, sometimes I buy them because I can’t afford the big one. However, I bought them on purpose. I like to try them during traveling so that I don’t have to bring a bulky packaging. So, from now on, I am starting a new series on my blog. This is episode one. What products do I try on the first episode? Keep on reading.

Continue Reading
1 2 3 5